Semnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere

Semnalul wireless poate fi folosit pentru a număra oamenii dintr-o încăpere
scris 28 sep 2018

Oamenii de știință au dezvoltat o modalitate bazată pe măsurarea semnalului wireless pentru a număra oamenii aflați într-o cameră, chiar prin pereți.

Tehnologia creată de cercetătorii de la Universitatea din California permite aflarea numărului de oameni dintr-o încăpere, fără ca cel care face numărătoarea să se afle în încăperea respectivă, scrie News.ro.

În acest scop, se folosește un receptor care măsoară puterea semnalului wireless (RSSI) emis de un router wireless obișnuit. RSSI-ul va fi diferit în funcție de numărul de oameni aflați într-o încăpere și astfel se pot număr oamenii pe baza puterii măsurate a semnalului.

FOTO LG Electronics a lansat în România modelul LG Q72018 CITEȘTE ȘI FOTO LG Electronics a lansat în România modelul LG Q72018

În acest stadiu, tehnologia funcționează doar pentru măsurarea a cel mult 20 de persoane, însă oamenii de știință sunt încrezători că pot crește capacitatea acesteia.

De asemenea, nu este o măsurătoare exactă, ci o estimare, însă o estimare destul de precisă. Conform cercetătorilor, rata de eroare este de plus sau minus două persoane.

Sistemul, care nu poate spune și poziția exactă a fiecărei persoane din încăpere, a fost realizat exclusiv cu componente care se găsesc în magazine și ar putea fi realizat de oricine are o înțelegere de bază a funcționării semnalelor wireless.

Oamenii de știință sunt încrezători că, pe măsură ce va fi rafinată, această tehnologie va avea o mulțime de aplicații în diverse domenii, de la zona comercială la cea militară.

viewscnt
Afla mai multe despre
wireless