Senzorul de amprente revine, într-un nou format, pe iPhone

Senzorul de amprente revine, într-un nou format, pe iPhone
scris 19 ian 2021

Apple își va dota, din nou, iPhone-urile cu un senzor de amprente începând din acest an, însă, nu va mai fi vorba de clasicul buton fizic.

După vestea ecranelor pentru posibilul smartphone pliabil pe care Apple l-ar putea lansa în anii următori, Bloomberg revine cu o informație pe surse, de data aceasta despre generația din 2021 de iPhone.

Conform surselor citate, Apple va reveni la un senzor de amprente de anul acesta. Însă, nu va fi un buton fizic, cum era cazul înainte. Noul senzor va fi integrat în ecran.

Apple lucrează la un iPhone pliabil CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un iPhone pliabil

Senzorii de amprente integrați în ecran ecran nu reprezintă o noutate tehnologică, existând producători care au lansat smartphone-uri cu această facilitate încă din urmă cu mai mulți ani.

Apple, pe de altă parte, a sărit complet etapa senzorilor de amprente integrați în ecran, având Face ID, un sistem de recunoaștere facială rapid și sigur, pe care niciun alt producător nu a reușit să-l reproducă până acum.

Însă, pandemia a făcut Apple să-și regândească strategia și să reconsidere senzorul de amprente. Masca de protecție, care se pare că va fi la modă și în anii următori, împiedică recunoașterea facială și recreează nevoia autentificării cu amprenta.

Cele două sisteme vor exista în paralel, utilizatorul putând alege între recunoașterea facială și scanarea amprentei, în funcție de situație - amprenta când poartă mască, respectiv recunoașterea facială când nu are mască peste gură și nas.

Altfel, iPhone-urile de anul acesta intră în categoria S, adică vor reprezenta upgrade-uri minore, cu noutăți puține și același design ca iPhone 12.

viewscnt
Afla mai multe despre
senzor
amprente
iphone
apple