Signal lansează un instrument pentru ascunderea fețelor din fotografii

Signal lansează un instrument pentru ascunderea fețelor din fotografii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2020

Serviciul de comunicare preferat de Edward Snowden are o nouă facilitate prin care utilizatorii își pot proteja intimitatea: ascunderea fețelor în fotografii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Signal a lansat, atât pe Android, cât și pe iOS, o facilitate care permite blurarea automată și manuală fețelor din fotografiile trimise cu aplicația securizată de comunicare.

Aceasta este descrisă de producător ca un strat suplimentar pentru protejarea intimității la care utilizatorii pot apela. Lansarea vine în contextul protestelor masive din Statele Unite.

Browser-ul Edge ajunge la toți utilizatorii de Windows 10 CITEȘTE ȘI Browser-ul Edge ajunge la toți utilizatorii de Windows 10

Funcția de blurare a fețelor se regăsește pe bara de butoane care apare la trimiterea fotografiilor prin Signal. Apăsarea butonului respectiv va determina aplicația să caute și să estompeze automat fețele descoperite în imagini.

Există și varianta manuală, prin care un utilizator nemulțumit de cum funcționează opțiunea automatizată poate estompa suplimentar și alte caracteristici, inclusiv caracteristici care depășesc nivelul feței, dar care pot facilita identificarea persoanei.

Signal a înregistrat o creștere importantă a numărului de utilizatori în ultimele 10 zile, pe fondul protestelor din Statele Unite, fiind descărcată în această perioadă de peste 121.000 de ori, conform Apptopia.

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
intimitate