Sistemul Crash Detection de pe iPhone 14 a apelat eronat de serviciile de urgență de mai multe ori

Sistemul Crash Detection de pe iPhone 14 a apelat eronat de serviciile de urgență de mai multe ori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2022

Prezentată de Apple cu surle și trâmbițe în momentul lansării noilor iPhone-uri, funcția de depistare automată a accidentelor vede accidente și acolo unde nu este cazul și apelează inutil serviciile de urgență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua funcție Crash Detection de pe iPhone 14 nu știe să facă deosebirea între un accident real și o cursă cu un rollercoaster, astfel că telefonul apelează serviciile de urgență când posesorul folosește acest mijloc de amuzament.

Sistemul Crash Detection ar trebui să identifice automat accidentele. În cazul unei astfel de identificări, serviciile de urgență sunt apelate și primesc datele de localizare automat, dacă utilizatorul nu anulează comanda în cel mult 20 de secunde.

Apple Pay Later întâmpină probleme în procesul de dezvoltare CITEȘTE ȘI Apple Pay Later întâmpină probleme în procesul de dezvoltare

Din cauza gălăgiei din parc, când utilizatorul se dă într-un rollercoaster nu aude notificarea emisă de telefon, iar acesta ajunge să alerteze automat serviciile de urgență.

Din raportările utilizatorilor, acest lucru s-a întâmplat destul de frecvent în Statele Unite de când Apple a lansat funcția Crash Detection. Doar în Warren County, conform datelor oficiale, serviciile de urgență au fost alertate de șase ori în acest fel de când Apple a lansat iPhone 14.

Același lucru pare să se întâmple și când telefonul este scăpat accidental din mașină în timpul mersului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
crash detection
iphone 14