Sistemul pentru depistarea accidentelor de la iPhone 14 lansează alarme false când utilizatorii practică jocuri de iarnă

Sistemul pentru depistarea accidentelor de la iPhone 14 lansează alarme false când utilizatorii practică jocuri de iarnă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2023

Operatorii serviciilor de urgență din Statele Unite se plâng de faptul că trebuie să aloce timp și resurse importante pentru verificarea falselor alarme create de sistemul Crash Detection de pe iPhone 14, care au crescut ca număr de când a venit iarna.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Funcționalitatea Crash Detection disponibilă pe iPhone 14 a salvat până acum mai multe vieții ale unor persoane aflate în situații grave, care nu puteau apela  singure serviciul de urgență.

Însă, pe de altă parte, aceeași funcționalitate generează alerte false positive, care mobilizează inutil serviciile de urgență, iar numărul acestor situații a crescut de când venit iarna.

Apple lucrează la o versiune mai ieftină a căștilor AirPods CITEȘTE ȘI Apple lucrează la o versiune mai ieftină a căștilor AirPods

Problema apare mai nou când posesorii telefonului practică jocuri de iarnă, precum schiatul sau mersul cu snowboardul ori snowmobilul.

Activitățile de iarnă activează uneori forțe similare, deși nu la fel de puternice, cu cele care apar în cazul accidentelor rutiere - plecări rapide de pe loc,  schimbări de direcție și frânări bruște.

Asemănările dintre cele două activități păcălesc sistemul Crash Detection, care ar trebui să depisteze accidentele rutiere. După detecție, este emisă o alarmă vreme de 20 de secunde. Dacă aceasta nu este oprită în acel timp, sunt apelate automat serviciile de urgență.

Problema este că în toată gălăgia și frenezia care înconjoară activitățile de iarnă și cu hainele groase purtate, utilizatorii nu aud alarma înainte de apelarea automată a serviciilor de urgență.

În mod normal, după ce găsește o soluție pentru aceste probleme, Apple ar trebui să livreze rezolvarea printr-un update de software. Deocamdată, însă, nu există o reacție din partea companiei americane pe acest subiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 14
apple
crash detection