Site-urile unor companii aeriene și ale unor bănci au avut probleme de funcționare, într-o nouă ”pană” a internetului

Site-urile unor companii aeriene și ale unor bănci au avut probleme de funcționare, într-o nouă ”pană” a internetului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Mai multe site-uri ale unor companii aeriene, dar și ale unor instituții financiare au avut pentru scurt timp probleme de funcționare joi, episodul amintind de o foarte recentă ”pană globală” a internetului datorată unei companii de cloud-computing. Au fost afectate companii precum American Airlines, United Airlines, cele mai mari bănci australiene, dar și bursa de la Hong Kong. Episodul de acum a fost mai puțin grav decât cel de pe 8 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Problemele au durat aproximativ o oră, în noaptea de miercuri spre joi și în dimineața de joi (ora României). Problemele de funcționare au fost detaliate de Downdetector.com.

Jocurile mobile atrag în continuare mai mulți bani decât înainte de pandemie. Cel mai popular joc mobil CITEȘTE ȘI Jocurile mobile atrag în continuare mai mulți bani decât înainte de pandemie. Cel mai popular joc mobil

Printre site-urile care nu au funcționat pentru puțin timp se numără Southwest, Delta AirLines, Automatic Data Processing, E-Trade, Navy Federal Credit Union. Probleme au fost și la site-ul băncii naționale din Australia, la cel al bursei de la Hong Kong și la cele mai mari bănci australiene (Westpac, ANZ, ME Bank), scrie Hotnews.ro.

Reamintim că pe 8 iunie, zeci de site-uri și platforme web nu au mai putut fi accesate timp de o oră, iar de vină nu a fost apariția unui atac cibernetic, ci o problemă de configurare la o companie ce furnizează servicii de cloud, o companie numită Fastly.

Centralizarea tot mai puternică a infrastructurii de internet în mâna câtorva companii mari înseamnă că dacă un singur punct cedează sunt afectate site-uri pe scară largă. Pe de altă parte, aceste servicii de tip ”content delivery network, CDN” sunt necesare fiindcă aplicațiile merg mai bine și site-urile se încarcă mai repede datorită acestor furnizori de cloud foarte puțin cunoscuți publicului larg.

viewscnt
Afla mai multe despre
site
internet