SK Hynix va investi 26 de miliarde de dolari în două noi uzine pentru producția de cipuri

SK Hynix va investi 26 de miliarde de dolari în două noi uzine pentru producția de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2015

Grupul sud-coreean SK Hynix Inc, al doilea mare producător de cipuri DRAM, a anunțat că intenționează să investească 31.000 miliarde woni (26 de miliarde de dolari) în următorii opt ani pentru a construi două noi uzine pentru producția de cipuri în Coreea de Sud, în ideea de a-și crește competitivitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SK Hynix, care concurează pe piața mondială cu Samsung Electronics Co Ltd, Micron Technology Inc și Toshiba Corp, a precizat că cele două uzine vor fi gata până în 2024 și vor produce cipuri de memorie NAND flash.

Anunțul a fost făcut la ceremonia de finalizare a ceea ce SK Hynix a catalogat drept cea mai mare facilitate pentru producția de cipuri DRAM din lume. Noua uzină inaugurată marți, denumită M14, are o capacitate maximă de producție de 200.000 de wafere de silicon de 300 de milimetri pe lună.

Construcția noilor uzine face parte dintr-un plan de investiții în valoare de 46.000 de miliarde de woni (38 de miliarde de dolari) pe următorii 10 ani anunțat de conglomeratul sud-coreean SK Group, care controlează SK Hynix.

Industria cipurilor de memorie a înregistrat profituri robuste în ultimele trimestre, însă investitorii urmăresc cu atenție noile investiții de capital deoarece cheltuielile agresive ar putea declanșa o supra-aprovizionare a pieței sau un război al prețurilor. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
sk hynix inc
dram
chipuri