Snap face concedieri masive

Snap face concedieri masive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 aug 2022

Cunoscută în primul rând pentru platforma socială Snapchat, compania americană Snap va concedia un procent important de angajați, după performanțele slabe din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Snap va concedia 20% din forța de muncă, ce numără în prezent peste 6.400 de angajați, susțin sursele The Verge. Asta înseamnă că se vor pierde peste 1.280 de locuri de muncă.

Concedierile încep chiar miercuri și vor lovi mai multe departamente ale companiei. Printre cele mai afectate departamente se vor numără cel care construiește mini aplicații pentru Snapchat, cel care dezvoltă aplicația Zenly și cel de hardware.

Elon Musk solicită unui denunțător al Twitter documente privind spamurile de pe platforma companiei și presupusele vulnerabilități de securitate CITEȘTE ȘI Elon Musk solicită unui denunțător al Twitter documente privind spamurile de pe platforma companiei și presupusele vulnerabilități de securitate

Nu este o surpriză faptul că aceste concedieri afectează departamentul de hardware, mai ales după ce compania a decis să nu mai producă drona Pixy, la doar câteva luni după ce a lansat-o.

În plus, doi dintre executivii Snap, Jeremi Gorman (Chief Business Officer) și Peter Naylor (șeful vânzărilor pentru continentele americane) pleacă la Netflix, unde se vor ocupa de viitoarele planuri cu reclame ale serviciului de streaming.

Snap a avut un 2021 foarte slab, cu o scădere de aproape 80% a valorii acțiunilor.

În timpul pandemiei, compania a făcut foarte multe angajări. În martie 2020 avea 3.427 angajați cu normă întreagă. Un an mai târziu ajunsese deja la 6.446 de angajați.

Deși are 347 de milioane de utilizatori activi, Snap a reușit să scoată profit doar o singură dată din 2017, când s-a listat la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
snap
snapchat
concedieri