SoftBank cumpără producătorul de roboți Boston Dynamics de la grupul Alphabet

SoftBank cumpără producătorul de roboți Boston Dynamics de la grupul Alphabet
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2017

SoftBank a convenit achiziția producătorului de roboți Boston Dynamics, de la grupul Alphabet, compania mamă a Google, în cadrul unei tranzacții ai cărei termeni nu au fost dezvăluiți, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția include și preluarea companiei japoneze Schaft, producătoare de roboți bipezi, scrie News.ro.

Boston Dynamics, cumpărată de Google în 2013, în cadrul unei campanii de achiziții în domeniul roboticii, și-a construit reputația cu o serie de roboți cu două și patru picioare, capabili să stea în poziție verticală chiar și atunci când sunt împinși sau traversează un teren accidentat.

L\'Oréal negociază vânzarea lanțului The Body Shop către brazilienii de la Natura pentru 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI L'Oréal negociază vânzarea lanțului The Body Shop către brazilienii de la Natura pentru 1 miliard de euro

Imaginile cu roboți, cunoscuți pentru mișcările lor de animale, sunt populare pe YouTube.

SoftBank a făcut deja investiții în robotică, dar nu a lansat încă produse hit, dar situația s-ar putea schimba odată cu noul acord.

“Boston Dynamics este considerată cea mai bună compania de roboți din lume”, a spus Tomotaka Takahashi, profesor asociat la University of Tokyo și fondator al companiei Robo Garage.

Nu este clar dacă Boston Dynamics va face parte din SoftBank, companie de telecomunicații și de investiții în tehnologie din Tokyo, sau va deveni parte a Vision Fund, un fond de investiții de 93 de miliarde de dolari lansat de fondatorul SoftBank, Masayoshi Son.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
alphabet