Sony ar putea afișa reclame în jocurile gratuite de PlayStation

Sony ar putea afișa reclame în jocurile gratuite de PlayStation
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2022

Dezvoltatorii jocurilor gratuite pentru consolele PlayStation le vor putea monetiza prin intermediul reclamelor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sony ia în calcul introducerea de reclame în jocurile gratuite de PlayStation, o schimbare ce ar putea deveni concretă undeva până la finalul acestui an, susțin surse citate de Insider.

Reclamele nu vor avea scopul de a crește direct veniturile Sony, ci de a da un imbold producătorilor de jocuri gratuite, ce ar trebui să aibă ca rezultat creșterea numărului de titluri disponibile gratis.

Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay CITEȘTE ȘI Google anunță Wallet, un portofel digital care preia multe din funcțiile Google Pay

Sursele menționate spun că șefii Sony încă nu s-ar decis dacă vor opri sau nu un procent din veniturile generate astfel. O variantă este renunțarea la comision, dar vânzarea către publisheri a datelor generate de utilizatori.

Reclamele ar urma să fie implementate în locuri și momente care nu afectează jocul și experiența gamerilor. Astfel de reclame ar putea fi afișate în meniurile care apar atunci când jocul este întrerupt.

Întregul plan este foarte asemănător cu ceea ce Microsoft vrea să facă în cazul Xbox. Ambele companii ar putea demara anul acesta câte un program propriu de reclame, ale căror venituri să ajungă la dezvoltatorii jocurilor gratuite.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
reclame
jocuri
playstation