Spaniolii de la Telefonica au cumpărat echipamente de la Ericsson pentru a le înlocui pe cele de la Huawei

Spaniolii de la Telefonica au cumpărat echipamente de la Ericsson pentru a le înlocui pe cele de la Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Telefonica a achiziționat echipamente de rețea 5G de la producătorul suedez Ericsson, pentru a înlocui unele dispozitive pe care Huawei le-a instalat în Spania, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, confirmând astfel informațiile publicate de ziarul spaniol Expansion.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înlocuirea echipamentelor avansate de rețea pentru telefonia mobilă face parte din strategia anunțată de Telefonica în 2019 pentru diversificarea furnizorilor, susțin sursele.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Expansion informase că firma de telecomunicații instalase inițial echipamente Huawei pe care le achiziționase deja, înainte de a încerca să-și asigure furnizori alternativi, scrie Agerpres.

Sursele nu au precizat cât de mult echipament a achiziționat Telefonica de la Ericsson sau când a avut loc tranzacția.

Reprezentanții Huawei și ai subsidiarei spaniole a Ericsson nu au fost disponibili pentru comentarii.

Chiar dacă grupul chinez "s-a obișnuit cu sancțiunile americane", impuse începând din 2019, noile sale domenii de afaceri care au legătură cu tehnologia 5G nu pot contracara pierderile generate de afacerile cu telefoanele mobile, a declarat recent Eric Xu, președintele Huawei.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-end Honor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
telefonica
huawei
ericsson