Spionajul informatic din China s-a intensificat în contextul epidemiei de COVID-19

Spionajul informatic din China s-a intensificat în contextul epidemiei de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Firma de securitate informatică FireEye din SUA afirmă că spionajul informatic practicat de un grup chinez suspect s-a intensificat de la sfârșitul lui ianuarie, când epidemia de coronavirus a început să se răspândească în afara Chinei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul FireEye, preluat miercuri de Reuters, consemnează o creștere bruscă a activității grupului de hackeri denumit "APT41", începând din 20 ianuarie, când atacurile informatice din această sursă au țintit peste 75 din clienții firmei - de la producători și companii media la organizații medicale și nonprofit, scrie Agerpres.

Facebook face cu greu față traficului generat de cei care stau acasă. Creștere a apelurillor la care participă mai mult de trei persoane CITEȘTE ȘI Facebook face cu greu față traficului generat de cei care stau acasă. Creștere a apelurillor la care participă mai mult de trei persoane

Arhitectul de securitate al FireEye, Christopher Glyer, a afirmat că există mai multe explicații posibile pentru intensificarea actelor ostile. El a menționat tensiunile mai vechi între Washington și Beijing, legate de comerț, și confruntările mai recente referitoare la epidemia de coronavirus.

"Este una din cele mai ample campanii ale unui actor chinez din domeniul spionajului informatic pe care l-am observat în ultimii ani", arată raportul, care nu dezvăluie identitatea clienților afectați. FireEye menționează însă că APT41 a abuzat de vulnerabilități dezvăluite recent ale produselor software Cisco, Citrix și ale altor firme. Hackerii au profitat pentru a încerca să pătrundă ilegal în rețelele a zeci de companii din SUA, Canada, Regatul Unit, Mexic, Arabia Saudită, Singapore și zeci de alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
spionaj informatic
china