OM 3 "îndulcește" OM 2: magazinele de optică medicală și electrocasnicele cu livrare la domiciliu pot continua să lucreze în mall-uri

OM 3 "îndulcește" OM 2: magazinele de optică medicală și electrocasnicele cu livrare la domiciliu pot continua să lucreze în mall-uri
scris 25 mar 2020

Magazinele de optică medicală, precum și cele de electronice și electrocasnice cu livrare la domiciliu, pot continua să lucreze în mall-uri, potrivit Ordonanței Militare nr. 3/2020 emisă miercuri de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cea care interzice, cu excepții, deplasarea tuturor persoanelor în afara locuințelor sau gospodăriilor.

Anterior, prin OM nr. 2/2020, autoritățile decretaseră că se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

OM nr. 3/2020 introduce două noi excepții la această prevedere.

"Suspendarea temporară a activității comerciale potrivit alin.(1) nu se aplică: a) vânzării produselor electronice și electrocasnice de către operatorii economici care asigură livrarea la domiciliul/sediul cumpărătorului; b) vânzării produselor și serviciilor de optică medicală", stipulează ultima ordonanță militară a MAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
inchidere mall-uri
exceptii inchidere mall-uri
ordonanta militara carantina
magazine electronice electrocasnice cu livrare la domiciliu
magazine de optica medicala