Spotify a ajuns la 70 de milioane de abonați plătitori

Spotify a ajuns la 70 de milioane de abonați plătitori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2018

Serviciul de streaming muzical Spotify anunță depășirea pragului de 70 de milioane de abonați care plătesc pentru acces.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ciuda concurenței puternice din parte giganților din domeniul tehnologiei, Apple și Google, și a faptului că nu este disponibil la nivel global, Spotify rămâne liderul detașat al serviciilor de streaming pentru muzică.

După ce în luna iulie ajungea la 60 de milioane de abonați plătitori, Spotify adaugă acum încă 10 milioane. În comparație, cu toată forța brandului și zecile de milioane de iPhone-uri vândute, Apple Music are 30 de milioane de abonați. Google nu face publice cifrele legate de abonații serviciului Play Music.

La ultimul anunț, care datează tot din iulie 2017, Spotify avea în total 140 de milioane de utilizatori. 80 de milioane dintre aceștia foloseau varianta gratuită a serviciului, care este monetizată pe baza reclamelor.

Șeful Intel și-a vândut acțiunile după ce a aflat de problemele de securitate ale procesoarelor companiei CITEȘTE ȘI Șeful Intel și-a vândut acțiunile după ce a aflat de problemele de securitate ale procesoarelor companiei

În ciuda zvonurilor care vorbeau de o lansare în România la finele anului trecut, Spotify nu este disponibil, încă, în țara noastră. Un abonament lunar la Apple Music și Play Music costă în România 5 euro.

Anunțarea celei mai noi performanțe vine la doar o zi după ce s-a aflat că Spotify ar putea efectua o listare directă, o modalitate neconvențională de a efectua o ofertă publică inițială fără să atragă capital nou.

Pe 29 decembrie 2017, Spotify a fost dată în judecată de Wixen Music Publishing pentru 1,6 miliarde de dolari pe motiv că mii de melodii difuzate nu sunt licențiate.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzica
streaming