Spotify a blocat o versiune modificată a aplicației sale, folosită de 2 milioane de utilizatori pentru blocarea reclamelor

Spotify a blocat o versiune modificată a aplicației sale, folosită de 2 milioane de utilizatori pentru blocarea reclamelor
scris 26 mar 2018

Compania suedeză Spotify a făcut cunoscut faptul că 2 milioane dintre utilizatori săi foloseau o versiune modificată a aplicației proprii în care erau dezactivate reclamele.

De ce este important: versiunea gratuită a Spotify este monetizată prin reclame și folosită pentru convertirea utilizatorilor la varianta contracost, iar blocare reclamelor anulează practic acest model de business.

La începutul acestei luni Spotify anunța că a început să blocheze o versiune modificată a aplicației sale pe care utilizatorii o foloseau pentru a accesa serviciul fără a fi întrerupți de reclamele versiunii gratuite.

Spotify a dezactivat temporar conturile celor care foloseau versiunea modificată a aplicației sale și i-a anunțat pe aceștia că își pot reactiva conturile după ce o dezinstalează și revin la aplicația oficială.

Facebook a colectat istoricul convorbirilor și al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând CITEȘTE ȘI Facebook a colectat istoricul convorbirilor și al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând

Acum, Spotify anunță că un număr foarte mare de utilizatori, aproximativ 2 milioane, foloseau versiunea modificată pentru a asculta muzică gratis și fără reclame.

Spotify are 159 de milioane de utilizatori, 88 de milioane dintre acestea folosind versiunea gratuită, monetizată prin intermediul reclamelor. Asta înseamnă că aproximativ 2,3% din abonații neplătitori blocau reclamele.

De luna aceasta, Spotify este disponibil și în România, unde versiunea Premium costă 5 euro pe lună.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spotify
reclame