Spotify lucrează la propriul asistent digital

Spotify lucrează la propriul asistent digital
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mar 2020

Cel mai popular serviciu de streaming ar putea fi folosit în curând cu ajutorul unui asistent digital propriu, care ar putea realiza prin comenzi vocale acțiuni mai complexe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În codul aplicației Spotify de Android au fost descoperite referiri la un asistent digital intern, care va funcționa pe bază de comenzi vocale, răspunzând la “Hey, Spotify”.

Se pare, însă, că asistentul va putea fi convocat doar atunci când aplicația este deschisă și ecranul telefonului aprins. Asta ar limita mult din funcționalitatea acestuia, care nu ar putea fi folosit când utilizatorul ascultă muzică la căști cu telefonul în buzunar.

Un proiect finanțat de Bill Gates a creat teste personale pentru detectarea coronavirusului CITEȘTE ȘI Un proiect finanțat de Bill Gates a creat teste personale pentru detectarea coronavirusului

Pe de altă parte, asistentul intern ar putea realiza acțiuni care nu pot fi întreprinse cu Google Assistant sau Siri, precum gestionarea listelor de melodii, oferind o funcționalitate mai bună decât acestea.

Fără informații oficiale, se poate specula că asistentul celor de la Spotify să fie, de fapt, gândit ca un instrument de accesibilitate, pentru cei care au dificultăți în folosirea touchscreen-ului.

Spotify a mai experimentat cu comenzile vocale în cadrul device-ului "Car Thing", pentru mașini, însă niciodată până acum în cadrul aplicației de smartphone.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
asistent
android