Spotify spune că Apple este un monopolist

Spotify spune că Apple este un monopolist
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2019

Conflictul din Apple și Spotify a ajuns în faza pe jigniri, ambele companii emițând comunicate deloc elogioase la adresa celeilalt părți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce miercuri Spotify a făcut o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, cele două companii au emis fiecare câte o serie de declarații publice în care se critică reciproc.

În plângere, Spotify susține că Apple profită de poziția în care se află, fiind în același timp și jucător și arbitru al pieței de streaming muzical. Concret, compania sueedeză atacă procentul de 30% pe care Apple îl oprește conform regulilor din App Store.

Spotify spune că este incorect ca Apple să taxeze concurența în acest fel, deoarece creează un avantaj incorect pentru propriul produs, Apple Music și că din această cauză Spotify nu poate oferi același preț cu serviciul celor de la Apple.

Grupul Huawei a pledat nevinovat pentru 13 capete de acuzare aduse împotriva sa la un tribunal federal din New York CITEȘTE ȘI Grupul Huawei a pledat nevinovat pentru 13 capete de acuzare aduse împotriva sa la un tribunal federal din New York

În replică, Apple spune că Spotify vrea beneficiile unei aplicații gratuite, fără să fie o aplicație gratuită. Apple acuză Spotify că nu menționează faptul că după un an de abonament comisionul scade la 15% și că doar o parte a abonamentelor sunt plătite prin intermediul App Store.

Nu a întârziat să apară nici replica Spotify, care spune că declarația Apple este tipică pentru un monopolist care susține întodeauna că urmărește interesul utilizatorilor. Problema de principiu, conform celor de la Spotify, este că Apple îi consideră pe care care folosesc Spotify ca fiind, de fapt, utilizatori Apple, dacă au contractat serviciul prin intermediul propriei platforme.

Litigiul dintre cele doua companii are toate șansele să se încheie în tribunal, Apple având foarte mult de pierdut în acest caz. Pierderea unui proces care atacă felul în care Apple taxează aplicațiile de iOS, ar putea atrage după sine și alte cazuri similare, iar App Store este o sursă importantă de venituri pentru divizia de servicii a celor de la Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple
streaming
muzica