Starlink începe testele în iulie. Lansarea oficială va avea loc spre finele anului

Starlink începe testele în iulie. Lansarea oficială va avea loc spre finele anului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2020

Starlink, viitorul serviciu de internet bazat pe un mare număr de sateliți aflați în continuă mișcare, va intra într-o primă fază de testare restrânsă în luna iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk a declarat că peste trei luni va debuta primul test al serviciului Starlink. Este vorba de un așa numit test “private beta”, în cadrul căruia doar un număr mic de utilizatori vor fi invitați să participe.

Peste alte trei luni, în octombrie, Starlink va intra într-un beta test extins. Conform lui Musk, în această fază, serviciul va fi testat în regiuni aflate la o altitudine înaltă.

Lansarea oficială va avea loc undeva spre finalul anului, când Starlink va fi disponibil în Statele Unite și Canada.

Numărul utilizatorilor zilnici ai Zoom a ajuns la 300 de milioane CITEȘTE ȘI Numărul utilizatorilor zilnici ai Zoom a ajuns la 300 de milioane

Din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe țări din lume.

Până acum, au fost efectuate 6 lansări a câte 60 de sateliți, din cele câteva mii de sateliți care vor compune rețeaua Starlink. Parte a rețelei va fi folosită în scopuri militare, cercetare și explorare.

Sateliții din cadrul Starlink se vor afla în continuă mișcare în jurul Pământului, “pasând” conexiunea cu stațiile de la sol de la unul la altul. Aceștia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliții geostaționari, folosiți până acum în comunicații.

Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceștia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latență mai mică și viteză de transfer mai mare.

Compania mai are, între timp, de obținut aprobările de funcționare din partea autorităților locale din fiecare țară, înainte de putea opera.

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink
sateliti
internet