Startup-ul Whoop, având un român printre fondatori, devine unicorn

Startup-ul Whoop, având un român printre fondatori, devine unicorn
scris 3 nov 2020

Startup-ul american Whoop, având un român printre fondatori, a atins statutul de unicorn după ce a primit o finanțare de 100 de milioane de dolari, în urma căreia a fost evaluat la 1,2 miliarde de dolari.

Clubul “unicornilor” este format din companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania a fost fondată de trei tineri care s-au cunoscut la Harvard, Will Ahmed, John Capodilupo și românul Aurelian Nicolae, care acum ocupă funcția de Cofondator și Lead Product Engineer în cadrul Whoop.

Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură CITEȘTE ȘI Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură

Whoop produce trackere de fitness și le oferă la pachet cu abonamente de 30 de dolari pe lună ce oferă utilizatorilor acces la datele de somn și de mișcare, la antrenamente și la o comunitate orientată către fitness.

Cea mai recentă rundă de finanțare, în valoare de 100 milioane de dolari, a fost condusă de IVP și au contribuit și SoftBank Vision Fund 2, Accomplice, Two Sigma Ventures, Collaborative Fund, Thursday Ventures, Nextview Ventures, Promus Ventures, Cavu Ventures, D20 Capital, and LionTree Partners.

Startupul este evaluat acum la 1,2 miliarde de dolari, reușind să atragă în total peste 200 de milioane de dolari investiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
whoop
unicorn
fitness tracking