Statele Unite au adoptat controale mai stricte pentru exporturile tehnologiilor legate de producția de semiconductori

Statele Unite au adoptat controale mai stricte pentru exporturile tehnologiilor legate de producția de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2022

Statele Unite au adoptat controale mai stricte pentru exporturile tehnologiilor legate de producția de semiconductori și motoare cu turbină cu gaze, despre care consideră că sunt esențiale pentru securitatea națională, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Tehnologiile emergente și de bază” acoperite de măsură includ oxidul de galiu și diamantul, deoarece ”dispozitivele care utilizează aceste materiale au crescut semnificativ potențialul militar”, a spus Departamentul de Comerț.

Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac CITEȘTE ȘI Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac

”Avansurile tehnologice care permit tehnologiilor precum semiconductorii și motoarele să funcționeze mai rapid, mai eficient, mai mult timp și în condiții mai severe pot schimba jocul atât în ​​context comercial, cât și în cel militar. Când recunoaștem atât riscurile, cât și beneficiile și acționăm în comun cu partenerii noștri internaționali, ne putem asigura că obiectivele noastre de securitate comune sunt îndeplinite”, a declarat subsecretarul pentru Comerț pentru Industrie și Securitate, Alan Estevez.

Cele patru tehnologii se numără printre elementele pe care un număr de 42 de țări au ajuns la un consens pentru a le controla, lao reuniune din decembrie 2021, scrie News.ro.

Controalele exporturilor din Statele Unite acoperă o gamă mai largă de tehnologii, inclusiv echipamente suplimentare, software și tehnologie utilizată pentru a produce semiconductori, față de acordul internațional.

Oxidul de galiu și diamantul permit semiconductorilor ”să lucreze în condiții mai severe, cum ar fi tensiuni mai mari sau temperaturi mai ridicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
export
semiconductori