Statul Texas a dat în judecată Facebook din cauza tehnologiei de recunoaștere facială

Statul Texas a dat în judecată Facebook din cauza tehnologiei de recunoaștere facială
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2022

Procuratura generală din Texas a dat în judecată Facebook, luni, acuzând că gigantul rețelelor sociale a încălcat protecția vieții private prin tehnologia de recunoaștere facială care a colectat datele biometrice a milioane de texani fără consimțământul acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul acuză Facebook că obține fără consimțământ informații biometrice din fotografii și videoclipuri încărcate de utilizatori, dezvăluie informațiile altora și nu le distruge într-un timp rezonabil, scrie News.ro.

FOTO Viitorul serviciu Apple de muzică clasică, dat de gol de Apple Music CITEȘTE ȘI FOTO Viitorul serviciu Apple de muzică clasică, dat de gol de Apple Music

”Acesta este încă un exemplu al practicilor de afaceri înșelătoare ale Big Tech și trebuie să înceteze. Voi continua să lupt pentru confidențialitatea și securitatea texanilor”, a declarat procurorul general Ken Paxton într-un comunicat.

Publicația Wall Street Journal  a scris prima oară despre acest proces, citând o persoană familiarizată cu chestiunea și spunând că statul cere sancțiuni civile de sute de miliarde de dolari.

Întrebat despre proces, un purtător de cuvânt al Meta, compania care dețne Facebook, a spus: ”Aceste pretenții sunt lipsite de fundament și ne vom apăra cu putere”.

Compania a declarat într-o postare pe blog din noiembrie că închide un sistem de recunoaștere facială și că va șterge informațiile a peste un miliard de oameni. Aceasta a citat preocupări cu privire la utilizarea tehnologiei și incertitudinea legată de regulile privind utilizarea acesteia.

De asemenea, Meta a fost de acord să plătească 650 de milioane de dolari în 2020 pentru a soluționa un proces din statul Illinois referitor la preocupări similare.

Noul proces, care a fost intentat la o curte de stat din Marshall, Texas, spune că 20,5 milioane de texani au un cont pe Facebook.

”Amploarea abaterii Facebook este uluitoare. Facebook a colectat în mod repetat identificatorii biometrici ai texanilor, fără consimțământ, nu de sute, mii sau milioane de ori, ci de miliarde de ori”, se afirmă în plângere, potrivit plângerii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
recunoaștere facială