INFOGRAFIC Peste 8 milioane de dolari a plătit Google celor care i-au raportat bug-uri

INFOGRAFIC Peste 8 milioane de dolari a plătit Google celor care i-au raportat bug-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 feb 2022

În 2021, Google a plătit recompense în valoare de 8,7 milioane de dolari - cea mai mare sumă anuală plătită până acum de gigantul american pentru identificarea bug-urilor care-i afectează produsele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cheltuielile Google cu bug-urile - recompensele pe care le plătește celor care descoperă probleme de securitate sau funcționalitate în produsele companiei - au crescut în 2021 pentru al patrulea an consecutiv.

În fapt, din ultimii șase ani, doar în 2017 s-a înregistrat o ușoară scădere a valorii anuale a recompenselor plătite de compania americană, la 2,9 milioane de dolari de la 3 milioane de dolari în 2016.

Microsoft face reduceri utilizatorilor cloud ai Google CITEȘTE ȘI Microsoft face reduceri utilizatorilor cloud ai Google

În 2021, Google a plătit 8,7 milioane de dolari, de la 6,7 milioane de dolari în 2020, o creștere anuală de aproape 30 de procente.

Spre comparație, în perioada iulie 2020 - iunie 2021, Microsoft a plătit 13,6 milioane de dolari pentru 1.261 de bug-uri raportate.

Browser-ul Chrome și sistemul de operare Android sunt produsele Google pentru ale căror bug-uri au fost plătite cele mai mari recompense - 3,3 milioane de dolari pentru Chrome și 3 milioane de dolari pentru Android. 0,5 milioane de dolari au mers către magazinul Play Store și 0,3 milioane de dolari către Google Cloud.

INFOGRAFIC Peste 8 milioane de dolari a plătit Google celor care i-au raportat bug-uri

Nici anul trecut nu a fost acordată recompensa de 1,5 milioane de dolari promisă de Google în 2019 pentru spargerea Titan M, cipul de securitate folosit de smartphone-urile Pixel, pentru că, până acum, nimeni nu a reușit această performanță.

Google mai remarcă faptul că a scăzut timpul necesar reparării bug-urilor. De la 80 de zile în urmă cu trei ani, acestea sunt rezolvate acum, în medie, în 52 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
recompense
chrome
android bugs