STUDIU 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin o dată informațiile personale din telefon

STUDIU 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin o dată informațiile personale din telefon
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Șapte români din zece (65,92%) și-au pierdut cel puțin o dată contactele, informațiile esențiale sau pozele din telefon, arată datele colectate în urma unui chestionar realizat în mediul online de Huawei România și publicate marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, peste jumătate (61%) din pierderile de informații au fost cauzate de posesorii telefoanelor sau de defectarea dispozitivelor scrie News.ro.

”La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informații se pierd este în urma infectării telefonului cu un virus (4%). Chiar și așa, jumătate (50%) dintre cei care au răspuns chestionarului spun că și-au instalat un antivirus/ mobile security în telefon”, se arată în comunicat.

Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2 CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2

Totodată, 41% dintre cei care au completat chestionarul Huawei România au declarat că cel puțin o dată în viață și-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzând astfel accesul temporar sau permanent la datele personale.

Sondajul arată că tinerii sub 25 de ani au șanse de aproape două ori mai mari (30,74%) să își piardă telefonul față de cineva care are peste 35 de ani (18,71%).

”Totuși, sondajul scoate la iveală că mulți români au învățat din experiențele neplăcute prin care au trecut și își protejează informațiile personale. 73,68% dintre cei chestionați au spus că fac backup pozelor, contactelor și datelor pe care le au în telefoane. Studiul arată că cei mai familiarizați cu acest proces sunt tinerii sub 25 de ani”, se arată în comunicat.

Astfel, 3 din 5 tineri (80,94%) au declarat că fac frecvent backup, față de 66,32% în cazul generației X. De asemenea, studiul arată că posesorii de telefoane mai scumpe (peste 3.000 de lei) sunt mai interesați să facă backup (85.31%), față de cei care au telefoane care costă sub 1.000 de lei (62,42%).

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon
informatii personale