SUA adaugă 11 companii chineze pe lista "neagră", inclusiv furnizori ai Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Apple, Amazon, Microsoft

SUA adaugă 11 companii chineze pe lista "neagră", inclusiv furnizori ai Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Apple, Amazon, Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2020

Departamentul american al Comerțului a adăugat pe lista sa "neagră" economică 11 întreprinderi chineze implicate, acuză Washingtonul, în încălcări ale drepturilor omului în legătură cu tratamentul aplicat de Bijing minorității musulmane uigure în provincia Xinjiang, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această inițiativă - considerată calomnioasă de China, care a amenințat să acționeze pentru a-și apăra întreprinderile - constă în interzicerea companiilor americane să se aprovizioneze de la întreprinderile vizate fără să fi obținut în prealabil o autorizație de la statul american, arată news.ro.

Departamentul american al Comerțului acuză întreprinderile respective de faptul că au recurs la munca forțată a uigurilor și altor minorități musulmane.

FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute CITEȘTE ȘI FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute

Pe lista neagră cu întreprinderi și instituții chineze pe care Washingtonul le acuză de faptul că sunt implicate în aduceri atingere drepturilor minorității uigure se aflau deja 37 de organizații.

Între cel 11 întreprinderi din acest al treilea val de sancțiuni se află o întreprindere în domeniul textil a cărui casă-mamă produce haine pentru mărcile Ralph Lauren, Tommy Hilfiger și Hugo Boss și un furnizor de componente iPhone produs de Apple între ai cărui clienți se află de asemenea Amazon și Microsoft.

Pe listă se află și întreprinderi specializate în analize genetice, filiale ale Institutului Genomului de la Beijing care au legături cu Guvernul chinez.

FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri

”Beijingul încurajează în mod activ atât parctici condamnabile de muncă forțată, cât și colectarea și analizarea abuzivă a ADN-ului cu scopul de a-și reprima cetățenii”, a declarat secretarul american al Conerțului Wilbur Ross, citat într-un comunicat.

La Beijing, un purtător de cuvânt al Ministerul de Externe a apreciat că Statele Unite încearcă să lovească întreprinderile chineze și să denigreze politica chineză în Xinjiang sub pretextul protejării drepturilor omului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
trump