SUA sancționează trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse în legătură cu atacuri cibernetice

SUA sancționează trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse în legătură cu atacuri cibernetice

Steven Mnuchin

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2018

Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin a anunțat sancțiuni vizând trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse, acuzați că au colaborat cu serviciile ruse de informații FSB în lansarea unor atacuri cibernetice vizând Statele Unite și aliați ai lor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între aceste atacuri cibernetice, potrivit Trezoreriei americane, se află și cel comis cu NotPetya, un ransomware, descoperit în iunie 2017 în Ucraina și care s-a propagat în întreaga lume, scrie News.ro.

Întreprinderle vizate de sancțiuni sunt Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute și Divetechnoservices.

Codul Administrativ, adoptat de Senat: Pensii speciale pentru primari, privilegii pentru parlamentari. Redevențe pentru autorități locale și preluare ușoară a terenurilor, lacurilor și plajelor. Eliminarea sigiliului oficial de pe acte CITEȘTE ȘI Codul Administrativ, adoptat de Senat: Pensii speciale pentru primari, privilegii pentru parlamentari. Redevențe pentru autorități locale și preluare ușoară a terenurilor, lacurilor și plajelor. Eliminarea sigiliului oficial de pe acte

Cetățenii ruși vizați, ale căror averi sunt blocate de către Washington, ceea ce le oprește orice acces la sistemul fiancniar american, au toți legături cu Divetechnoservices. Este vorba despre Aleksandr Lvovici Tribune, Oleg Sergheievici și Vladimir Iakovlevici Kaganski.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
sua