SUA sancționează trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse în legătură cu atacuri cibernetice

SUA sancționează trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse în legătură cu atacuri cibernetice

Steven Mnuchin

scris 12 iun 2018

Secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin a anunțat sancțiuni vizând trei cetățeni și cinci întreprinderi ruse, acuzați că au colaborat cu serviciile ruse de informații FSB în lansarea unor atacuri cibernetice vizând Statele Unite și aliați ai lor, relatează Reuters.

Între aceste atacuri cibernetice, potrivit Trezoreriei americane, se află și cel comis cu NotPetya, un ransomware, descoperit în iunie 2017 în Ucraina și care s-a propagat în întreaga lume, scrie News.ro.

Întreprinderle vizate de sancțiuni sunt Digital Security, ERPScan, Embedi, Kvant Scientific Research Institute și Divetechnoservices.

Codul Administrativ, adoptat de Senat: Pensii speciale pentru primari, privilegii pentru parlamentari. Redevențe pentru autorități locale și preluare ușoară a terenurilor, lacurilor și plajelor. Eliminarea sigiliului oficial de pe acte CITEȘTE ȘI Codul Administrativ, adoptat de Senat: Pensii speciale pentru primari, privilegii pentru parlamentari. Redevențe pentru autorități locale și preluare ușoară a terenurilor, lacurilor și plajelor. Eliminarea sigiliului oficial de pe acte

Cetățenii ruși vizați, ale căror averi sunt blocate de către Washington, ceea ce le oprește orice acces la sistemul fiancniar american, au toți legături cu Divetechnoservices. Este vorba despre Aleksandr Lvovici Tribune, Oleg Sergheievici și Vladimir Iakovlevici Kaganski.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
atac cibernetic
sua