Sunday Times: Huawei va primi autorizație de construcție pentru un centru de cercetări în apropiere de Cambridge, în valoare de 400 de milioane de lire sterline

Sunday Times: Huawei va primi autorizație de construcție pentru un centru de cercetări în apropiere de Cambridge, în valoare de 400 de milioane de lire sterline
scris 22 iun 2020

Producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei Technologies va primi în această săptămână autorizația pentru construcția unui centru de cercetare-dezvoltare în valoare de 400 de milioane de lire sterline (494,24 milioane dolari) în satul britanic Sawston, în apropiere de Cambridge, a relatat publicația Sunday Times, citată de Reuters.

Centrul, care se va afla la 11 kilometri de Cambridge, va fi construit pentru cercetarea și dezvoltarea de cipuri destinate broadband, scrie News.ro.

Consiliul districtului South Cambridgeshire a recomandat aprobarea întegrală a cererii depuse de compania chineză, potrivit publicației.

Uber își vinde software-ul CITEȘTE ȘI Uber își vinde software-ul

Pe de altă parte, oficiali britanici din domeniul securității au recomandat, săptămâna trecută, operatorilor de telecomunicații să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancțiuni americane împotriva companiei chineze, care i-ar putea perturba capacitatea de a continua livrările de produse critice, potrivit unei scrisori obținute de Reuters.

Marea Britanie a anunțat în ianuarie că va permite Huawei o implicare limitată în construcția rețelelor 5G, dar premierul Boris Johnson a fost supus între timp unor noi presiuni din partea Washingtonului și a unor parlamentari din propriul său partid, care afirmă că echipamentele companiei chineze reprezintă  un risc de securitate. Huawei a negat în repetate rânduri acuzațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
centru de cercetări
cambridge