Symantec cumpără furnizorul de soluții de securitate Blue Coat pentru 4,7 miliarde dolari

Symantec cumpără furnizorul de soluții de securitate Blue Coat pentru 4,7 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 iun 2016

Symantec Corporation, dezvoltatorul Norton Antivirus, va prelua furnizorul privat de soluții de securitate IT Blue Coat în schimbul sumei de 4,65 miliarde dolari, au anunțat cele două companii americane. Greg Clark, șeful Blue Coat, va fi numit în funcția de director general al Symantec după încheierea tranzacției, așteptată pentru trimestrul al treilea din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma achiziției, Symantec își va extinde prezența pe segmentul soluțiilor de securitate pentru companii, arată un comunicat comun al Symantec și Blue Coat. Potrivit estimărilor Symantec, peste două treimi (62%) din veniturile companiei din anul fiscal 2016 vor fi generate de vânzările de soluții de securitate pentru companii.  

Compania rezultată în urma tranzacției va fi condusă de Greg Clark, directorul general al Blue Coat, în timp ce Dan Schulman își va păstra poziția de președinte al Consiliului de Administrație.

Apple WWDC 2016 debutează luni: o Siri mai inteligentă și iOS 10, printre noutățile așteptate la eveniment CITEȘTE ȘI Apple WWDC 2016 debutează luni: o Siri mai inteligentă și iOS 10, printre noutățile așteptate la eveniment

Fondată în aprilie 1982, Symantec Corporation este una dintre cele mai mari companii americane, fiind inclusă în topul Fortune 500 și . Compania are aproximativ 19.000 de angajați în peste 45 de țări.

În august 2015,  Symantec a intrat într-un acord definitiv pentru vânzarea Veritas, divizia de management al informației din cadrul companiei, către un grup de investitori condus de The Carlyle Group împreună cu GIC, fondul de investiții suveran al statului Singapore, pentru suma de 8 miliarde de dolari. Tranzacția a fost încheiată în luna ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
symantec
blue coat
norton antivirus