Teams criptează complet apelurile video individuale

Teams criptează complet apelurile video individuale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 dec 2021

Apelurile video 1 la 1 realizate cu Microsoft Teams vor fi criptate complet, dacă ambii interlocutori activează opțiunea și sunt dispuși să renunțe la anumite facilități.

Urmărește-ne și pe Google News

Microsoft a lansat funcția de criptare end-to-end a apelurilor realizate cu aplicația Teams. Pentru început, aceasta este disponibilă doar pentru apelurile video individuale, nu și cele de grup.

Funcția E2EE este opțională. Asta înseamnă că, înainte ca apelul să poată fi transmis și recepționat criptat, este necesară activarea opțiunii din meniul de configurare a aplicației.

Oracle cumpără Cerner, furnizor de sisteme IT pentru industria medicală, în cea mai mare tranzacție din istoria companiei CITEȘTE ȘI Oracle cumpără Cerner, furnizor de sisteme IT pentru industria medicală, în cea mai mare tranzacție din istoria companiei

De asemenea, pentru a se realiza criptarea în ambele sensuri, opțiunea trebuie să fie activată de ambii interlocutori. În cazul angajaților companiilor unde gestionarea comunicarii se face de către departamentul de IT, activarea opțiunii va cădea în sarcina adminilor.

Utilizatorii trebuie, însă, să țină cont de faptul că, pentru a beneficia de criptare E2E, trebuie să fie dispuși să facă anumite compromisuri și să renunțe la unele din facilitățile oferite de Teams.

Astfel, când criptarea este activată, nu vor funcționa înregistrarea apelurilor, subtitrarea în timp real, transferul apelului sau transformarea acestuia în conferință video cu mai mulți interlocutori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
criptare