Telefoanele cu Android vor emite alerte de atacuri aeriene în Ucraina

Telefoanele cu Android vor emite alerte de atacuri aeriene în Ucraina
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2022

Ucrainenii vor putea afla și prin intermediul smartphone-urilor despre raidurile aeriene care le vizează orașele, grație unei noi facilități adăugate în sistemul de operare Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că a reușit, în cele două săptămâni de la începutul invaziei ruse, să creeze un sistem de alertă în caz de raid aerian, care fi activ în Ucraina.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Sistemul de alertare rapidă în caz de raiduri aeriene, așa cum îl numesc chiar cei de la Google, a fost creat împreună cu autoritățile din Ucraina și va emite alertele simultan cu alarmele clasice instalate în orașe.

Acesta a fost construit pe baza sistemului de alertare în caz de cutremur, pe care Android îl include deja. De asta, Google a și reușit să creeze atât de repede noua alertă, pe care a trebuit doar o adapteze la altă sursă de informație.

Google a început deja implementarea noii tehnologii și este o chestiune de zile până când aceasta va deveni activă pe toate smartphone-urile din Ucraina.

De asemenea, gigantul american spune că va continua să impună restricții instituțiilor media de stat din Rusia, care răspândesc informații false. Google și-a întrerupt deja majoritatea operațiunilor de Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane
android
alerte
atacuri aeriene
ucraina