Telegram lansează o funcție care face posibilă folosirea automatizată a documentelor de identitate pentru accesarea serviciilor digitale

Telegram lansează o funcție care face posibilă folosirea automatizată a documentelor de identitate pentru accesarea serviciilor digitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2018

Serviciul de comunicare Telegram lansează o funcție care le va permite utilizatorilor să stocheze securizat și folosească documentele de identitate reale pentru accesarea serviciilor digitale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Anumite servicii digitale, precum cele de ebanking sau pariuri online, prevăd obligativitatea utilizatorului de a-și dovedi identitatea prin furnizarea unei copii a unui act de identitate, scrie News.ro.

Pentru a face acel lucru, utilizatorul este, de obicei, nevoit să apeleze la camera foto a telefonului pentru a face o poză actului de identitate și să o încarce apoi manual pe site-ul sau în aplicația serviciului respectiv.

Telegram, care este poate cea mai recomandată alternativă la WhatsApp la ora actuală, lansează Telegram Passport, serviciu care vrea să simplifice acest proces atât pentru utilizator, cât și pentru companii.

Zuckerberg, dat în judecat pe fondul prăbușirii acțiunilor Facebook CITEȘTE ȘI Zuckerberg, dat în judecat pe fondul prăbușirii acțiunilor Facebook

Telegram Passport va stoca în mod securizat pe serverele proprii copiile actelor de identitate ale utilizatorilor, acte care vor putea fi folosite automat pentru autentificarea în cadrul serviciilor care necesită verificarea identității în acest fel.

Așa cum Facebook sau Google pot fi folosite pentru logarea pe alte site-uri, Telegram Passport facilitează autentificarea folosind documentele de identitate reale cu un singur click.

Utilizatorii vor putea folosi noul serviciu pentru orice act de identitate, fie că este vorba de carte de identitate, pașaport sau permis de conducere.

Cei de la Telegram spun că serviciul Passport beneficiază de un dublu sistem de securitate.

Pe de o parte, utilizatorul poate cripta fișierele pe baza unei parole pentru a împiedica accesul neautorizat.

Pe de altă parte, transferul dintre serverele Telegram și serviciile care cer actul de identitate este criptat atât la trimiterea, cât și la primirea datelor.

Telegram Passport este gratuit atât pentru utilizatori, cât și pentru dezvoltatorii de aplicații, care sunt încurajați să-l implementeze în aplicațiile propriilor servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
documente de identitate