Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro

Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2021

Gigantul chinez Tencent a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarii dezvoltatorului britanic de jocuri vor primi de la Tencent 0,513 lire sterline pe acțiune, un preț cu  43% peste ultima cotație a titlurilor Sumo Group, care este listată la Bursa de la Londra, scrie startupcafe.ro

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Tencent deținea deja un pachet de acțiuni de 8,7% din grupul britanic.

Sumo Group s-a dezvoltat în jurul companiei Sumo Digital, fondată în anul 2003, la Sheffield. Dezvoltatorul gaming este cunoscut pentru jocuri ca Hitman, Xbox Fitness, F1 2009, Hood: Outlaws & Legends (2021).

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Tencent este prezentă și în România, prin subsidiare ale sale europene. În iunie, compania norvegiană de gaming Funcom, deținută de colosul IT chinez, a anunțat că deschide un studio de jocuri video în România.

În februarie, platforma elvețiană Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile, controlată de Tencent, a anunțat că a preluat pachetul majoritar de acțiuni al studioului românesc de jocuri video Green Horse Games.

Fondat în anul 1998, de miliardarul chinez Ma Huateng și asociații săi, Tencent a ajuns la venituri anuale de peste 70 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
jocuri
sumo group