TikTok ar fi colectat în secret date despre milioane de utilizatori

TikTok ar fi colectat în secret date despre milioane de utilizatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2020

TikTok, rețeaua socială pe care administrația Trump vrea cu orice preț să o interzică în SUA, ar fi colectat date despre milioane de useri timp de 18 luni, printr-o tactică interzisă de Google, arată o anchetă publicată de Wall Street Journal. TikTok a intrat și în ”vizorul” autorităților franceze care au deschis o investigație venită după o plângere primită în mai, dar nu se știe exact despre ce este vorba.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acum, WSJ scrie că TikTok ar fi găsit un mod de a ocoli o setare de siguranță din Android și a putut colecta date unice de identificare de la milioane de terminale mobile, date care-i permit aplicației să urmărească userii online, fără a le da acestora posibilitatea să dezactiveze aceste setări, scrie Hotnews.

Hackerii chinezi fură constant date de la producătorii taiwanezi de cipuri. Detaliile unei ample campanii de hacking CITEȘTE ȘI Hackerii chinezi fură constant date de la producătorii taiwanezi de cipuri. Detaliile unei ample campanii de hacking

Tactica a fost ascunsă într-un ”strat” neobișnuit de criptare ce a fost adăugat și pare să fi încălcat politicile Google legate de cum pot aplicațiile să-și urmărească utilizatorii. TikTok a încetat practica în noiembrie anul trecut, după 18 luni de când a pornit-o.

Datele de identificare colectate de TikTok sunt utile la publicitatea țintită, dar ar putea duce și la forme mai invazive de urmărire.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
date personale