TikTok riscă sancțiuni severe

TikTok riscă sancțiuni severe
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 feb 2024
Proprietarul TikTok, ByteDance, riscă sancțiuni severe din partea Uniunii Europene, în conformitate cu noile reguli privind conținutul impus pentru Big Tech, după ce autoritățile de reglementare au anunțat o investigație oficială privind presupusa incapacitate de a proteja minorii pe platformă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a anunțat că TikTok face obiectul unei investigații oficiale în temeiul legii privind serviciile digitale (Digital Service Act - DSA), care le permite autorităților de reglementare să aplice amenzi de până la 6% din vânzările anuale sau să interzică accesul în UE al recidiviștilor.
Apple reactivează contul Epic de App Store CITEȘTE ȘI Apple reactivează contul Epic de App Store

Breton a declarat că ancheta va viza designul care creează dependență și limitele de timp pe ecran ale TikTok, dare setările de confidențialitate și procedurile de verificare a vârstei pe care le aplică platforma de socializare. 

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat, pentru Bloomberg, că platforma "va continua să lucreze cu experții și cu industria pentru a menține tinerii în siguranță pe TikTok și așteaptă cu nerăbdare să aibă acum ocazia de a explica în detaliu această activitate". 
 
DSA oferă autorităților de reglementare puteri fără precedent pentru a lua măsuri împotriva marilor companii de tehnologie pentru modul în care acestea gestionează conținutul de pe platformele lor.
 
În decembrie, autoritățile de reglementare ale UE au deschis prima lor investigație oficială în temeiul DSA, în cazul X fosta Twitter. De atunci, și alți giganți au intrat sub lupa Comisiei Europene în temeiul DSA, inclusiv TikTok fiind subiectul unei anchete separate, legate de dezinformare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tik tok
bytedance
dsa
investigatie
big tech