TikTok testează o funcție care să le amintească utilizatorilor să se ducă la culcare

TikTok testează o funcție care să le amintească utilizatorilor să se ducă la culcare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2023

Cei care pierd noțiunea timpului navigând prin fluxul imens de clipuri scurte disponibile pe TikTok, vor avea la dispoziție un instrument pe care-l pot folosi să le aducă aminte că mai trebuie să și doarmă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unii dintre utilizatori platformei sociale au observat că există acum în aplicația TikTok o funcție numită „sleep reminder”. Aceasta face parte dintr-un test, activ pentru un număr limitat de conturi.

Așa cum sugerează și numele, noua opțiune poate fi folosită de utilizatori pentru a-și aminti să închidă TikTok și să se ducă la culcare, dacă nu reușesc să facă acest lucru în mod natural.

Utilizatorii de Internet continuă să folosească parole simple, ușor detectabile de către hackeri. Cele mai folosite parole ce pot fi compromise în 1 secundă CITEȘTE ȘI Utilizatorii de Internet continuă să folosească parole simple, ușor detectabile de către hackeri. Cele mai folosite parole ce pot fi compromise în 1 secundă

Alături de aceasta, mai există o facilitate menită să evite deranjarea utilizatorilor în timp ce dorm. Între orele de somn specificate în aplicație, aceasta nu va mai emite notificări.

Ambele opțiuni sunt integrate în secțiunea „screen time”, care oferă mai multe opțiuni prin care utilizatorii pot încerca să-și limiteze timpul petrecut în cadrul platformei sociale și să țină o evidență a acestuia.

Ca și alte platforme înainte, TikTok promovează acest gen de facilități ca fiind pentru binele utilizatorilor care au dezvoltat dependență de conținutul și relațiile formate în cadrul rețelei sociale.

La fel de adevărat este că ambele opțiuni pe care TikTok le testează acum există deja în majoritatea smartphone-urilor, iar utilizatorii le-ar putea activa din secțiunea de configurare a acestora și, în acest fel, ar fi aplicate tuturor aplicațiilor instalate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
somn
social media