TikTok va contesta în instanță interzicerea tranzacțiilor cu firme americane, semnată de Trump la începutul lunii

TikTok va contesta în instanță interzicerea tranzacțiilor cu firme americane, semnată de Trump la începutul lunii
scris 22 aug 2020

TikTok va contesta luni în instanță decretul prin care președintele american Donald Trump a interzis companiilor americane orice tranzacție cu platforma și cu proprietarul său chinez, ByteDance, potrivit surselor Reuters,

Pe 6 august, președintele american Donald Trump a semnat un decret care interzice în 45 de zile orice tranzacție cu ByteDance, compania-mamă a platformei video TikTok. Interdicția se bazează pe legislația americană care permite președintelui să ia măsuri în domeniul comerțului internațional, în situați de "urgență națională". Trump acuză TikTok că spionează utilizatorii americani în folosul Beijingului.

Grădina Vlahiia de lângă Lacul Snagov se vinde cu 6,8 milioane de euro CITEȘTE ȘI Grădina Vlahiia de lângă Lacul Snagov se vinde cu 6,8 milioane de euro

TikTok intenționează să conteste măsura de interzicere a tranzacțiilor, dar și încadrarea platformei ca "amenințare la adresa siguranței naționale".

Pe 14 august, Trump a acordat ByteDance 90 de zile pentru a-și vinde operațiunile din SUA. Compania poartă discuții în acest sens cu giganți ca Microsoft și Oracle.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance
microsoft
trump
acuzatii tiktok
vanzare tiktok