Transformarea digitală a administrației publice din România mai așteaptă. Licitație de peste 160 milioane de lei, anulată pentru abateri grave de la legislație

Transformarea digitală a administrației publice din România mai așteaptă. Licitație de peste 160 milioane de lei, anulată pentru abateri grave de la legislație
scris 4 mar 2022

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anulat o licitație, estimată la 161,372 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de dezvoltare de software și sisteme informatice, care avea ca obiectiv "transformarea digitală a administrației publice din România". Decizia a fost motivată de abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului.

"Autoritatea contractantă intenționează să dezvolte noi sisteme informatice, utilizând un concept nou în România, respectiv construirea acestor sisteme informatice, în etape succesive logice, specifice proceselor de dezvoltare software, fiecare lot reprezentând un segment din procesul de dezvoltare software", se arăta în anunțul de participare.

Platforma Tradesilvania din Cluj lansează un fond de investiții în companii și proiecte din domeniul blockchain, cu un buget de 500.000 de euro pentru primul an. Compania a recrutat un director de la Oficiul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor CITEȘTE ȘI Platforma Tradesilvania din Cluj lansează un fond de investiții în companii și proiecte din domeniul blockchain, cu un buget de 500.000 de euro pentru primul an. Compania a recrutat un director de la Oficiul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

Cele 11 loturi ale liciației vizau servicii de analiză de business, servicii de analiza tehnică, servicii de dezvoltare software, servicii de testare funcționalități, servicii de testare securitate, servicii mentenanță infrastructură server, servicii de mentenanță software, block chain; inteligența artificială (AI), realitatea virtuală (VR/AR) și big data.

Termenul inițial pentru primirea ofertelor a fost stabilit pentru 9 februarie, apoi a fost prelungit în data de 27 ianuarie până la 16 februarie.

Licitația a fost anulată în data de 3 februarie.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) funcționează ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza și coordona implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul transformării digitale și societății informaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
adr
licitatie
anulare
transformare digitala