Tranzacție: Compania americană UMT360, cu centru de dezvoltare în România, având printre fondatori un american de origine română pionier în IT, care a mai vândut către Microsoft, a fost cedată. Cea mai mare achiziție de până acum a North Highland

Tranzacție: Compania americană UMT360, cu centru de dezvoltare în România, având printre fondatori un american de origine română pionier în IT, care a mai vândut către Microsoft, a fost cedată. Cea mai mare achiziție de până acum a North Highland
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iun 2023

UMT360, companie specializată în software și servicii de managementul portofoliului, cu centru de dezvoltare la Cluj-Napoca și avându-l printre fondatori pe americanul de origine română Mike Gruia, considerat un pionier în domeniu, a fost achiziționată de compania americană de consultanță North Highland, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

North Highland își extinde, astfel, prezența în România. Compania deține deja un birou de consultanță la București.

Cu peste 80 de angajați, filiala din România a UMT360 a obținut afaceri de 22,78 milioane de lei în 2022, în creștere de la 15,9 milioane de lei în anul anterior. Profitul net a urcat la 1,25 milioane de lei, de la puțin sub 1 milion de lei în 2021.

Tranzacție surpriză - Andrei Siminel, care tocmai a vândut Vel Pitar unui mare grup mexican, reintră în business-ul de panificație, cu cea mai vândută pâine la nivel național CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Andrei Siminel, care tocmai a vândut Vel Pitar unui mare grup mexican, reintră în business-ul de panificație, cu cea mai vândută pâine la nivel național

Înființată în 2013 și condusă de românul Cătălin Olteanu, UMT360 furnizează software, servicii și soluții de gestionare strategică a portofoliului (Strategic Portfolio Management - SPM), având sediul la Bellevue, Washington și filiale în Canada și România, la Cluj-Napoca.

În 2019, UMT360 a fost cumpărată de firma americană de private equity Teleo Capital.

Compania a fost co-fondată de americanul de origine română Mike Gruia, considerat de experți un pionier în domeniul managementului de portofoliu. Anterior, Gruia a co-fondat compania americană United Management Technologies (UMT), vândută către Microsoft în 2005.

UMT Consulting, divizia de consultanță a UMT, a fost cumpărată de EY în 2015.

Preluarea UMT360 este cea mai mare achiziție de până acum a North Highland, potrivit firmei de consultanță. 

Fondată în 1992, North Highland este membră a Cordence Worldwide, o rețea globală de firme de consultanță, având peste 3.500 de specialiști în 50 de birouri din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
umt360
north highland
umt software cluj napoca
preluare umt software
achizitie
catalin olteanu
mike gruia