Tranzacție oprită temporar: Norvegienii de la LINK Mobility amână preluarea Teracomm România de la Allterco

Tranzacție oprită temporar: Norvegienii de la LINK Mobility amână preluarea Teracomm România de la Allterco
scris 9 oct 2018

Tranzacția prin care grupul norvegian din sectorul comunicațiilor mobile LINK Mobility vrea să preia Teracomm România și alte patru subsidiare ale companiei bulgare Allterco Holding în schimbul a aproape 9 milioane de euro, anunțată de Profit.ro la începutul anului, a fost amânată.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Negocierile dintre cele două companii au fost suspendate temporar, până la finalizarea unei oferte publice de preluare a LINK Mobility Group de către Victory Partners VIII Norvegia, fond de investiții deținut de firma americană de private equity ABRY Partners, cu active de peste 5 miliarde de dolari în administrare.

Victory Partners VIII a lansat o ofertă voluntară pentru preluarea LINK Mobility la un preț ce evaluează grupul norvegian la 3,396 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 367 milioane de euro).

Apple și Amazon dezmint că s-ar număra printre victimele unui atac cibernetic pus la cale de spioni chinezi CITEȘTE ȘI Apple și Amazon dezmint că s-ar număra printre victimele unui atac cibernetic pus la cale de spioni chinezi

Urmare a ofertei și a restricțiilor privind libertatea de acțiune a companiei pe parcursul acesteia (…), LINK Mobility a ajuns la concluzia că nu își va putea finaliza acordurile angajante până când oferta de preluare nu se va încheia sau nu va fi abandonată.

Compania norvegiană intenționează să continue negocierile cu Allterco în baza termenilor anunțați anterior.

În februarie, LINK Mobility a semnat un acord angajant pentru achiziția Teracomm România, furnizor pentru industria de telefonie mobilă și cea de divertisment de servicii adiționale, precum și a altor patru divizii din regiune ale Allterco. Tranzacția, evaluată la 8,8 milioane de euro, ar fi trebuit să fie încheiată, conform estimărilor părților, la finele lunii aprilie.

Cele 5 subsidiare ale Allterco, respectiv Teracomm RO SRL, Tera Communications DOOEL (Macedonia) și Tera Communications AD, Teravoice EAD și Allterpay (toate trei din Bulgaria) au obținut venituri agregate de circa 12 milioane de euro în 2017 și un rezultat EBITDA pro forma de 1,6 milioane de euro.

Allterco Holding furnizează servicii în domeniul telecomunicațiilor mobile în peste 16 țări, având circa 100 de angajați în birourile din Bulgaria, România, Macedonia, Albania, Kosovo, Serbia, SUA și Singapore.

Teracomm România este specializată în furnizarea de servicii adiționale de telefonie mobilă și accesorii, precum jocuri prin SMS, programe de loialitate și servicii IVR/Voce.

LINK Mobility Group este un furnizor de top în industria comunicațiilor mobile, compania fiind specializată în servicii SMS, soluții mobile și analiza datelor. Compania a raportat afaceri de 1,3 miliarde coroane norvegiene (139 milioane euro) în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
link mobility
teracomm romania
allterco
tranzactie
amanare
oferta preluare
abry partners