Tranzacție: Whyttest, companie fondată de românul Marius Potîrniche, intră în portofoliul britanicilor de la Testronic

Tranzacție: Whyttest, companie fondată de românul Marius Potîrniche, intră în portofoliul britanicilor de la Testronic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 aug 2020

Compania românească de testare jocuri și aplicații software Whyttest, fondată în 2014 de Marius Potîrniche, a fost achiziționată de furnizorul britanic de servicii de asigurarea calității (QA) Testronic, parte a grupului Catalis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Whyttest are o echipă de 150 de specialiști în București și Belgrad, acoperind servicii de testare pentru platforme precum PC, mobile și console.

Achiziția Whyttest extinde prezența Testronic pe piețele din Europa Centrală și de Est și crește numărul angajaților companiei britanice la peste 1.000. Testronic are birouri în Marea Britanie, Polonia și SUA.

Tranzacție: Canadienii de la Jade Power au vândut proiectul hidroelectric Suha, din Brașov CITEȘTE ȘI Tranzacție: Canadienii de la Jade Power au vândut proiectul hidroelectric Suha, din Brașov

Compania este parte a grupului Catalis, intrat la finele anului trecut în portofoliul fondului de investiții NorthEdge Capital, într-o tranzacție care a evaluat grupul la 100 milioane de euro.

Catalis Group mai include firma de digital publishing Curve Digital, printre cei mai mari publisheri de jocuri video din Marea Britanie și dezvoltatorul de jocuri Kuju.

Înființată în 2014 la București de Marius Potîrniche, anterior manager de producție la Ubisoft, Whyttest s-a extins în afara țării în 2018, cu un birou la Belgrad, Serbia.

Compania a obținut afaceri de 6,4 milioane de lei în 2019, în scădere de la 6,9 milioane de lei în anul anterior. Câștigul net s-a redus de la 1,04 milioane de lei la 763.420 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
whyttest
testronic
catalis group
tranzactie
preluare
marius potirniche
testare jocuri
teste jocuri
servicii qa
quality assurance