Trei firme din România controlate de gigantul britanic Accenture vor fuziona

Trei firme din România controlate de gigantul britanic Accenture vor fuziona
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 mai 2023

Gigantul din consultanță și IT Accenture a decis ca trei dintre firmele pe care le deține în România să fuzioneze, operațiunea având ca scop facilitarea procesului economic. Astfel, Accenture Services va prelua Accenture Industrial Software Solutions și Xoomworks Development RO. În 2021, cele trei firme au avut afaceri totale de 789,2 milioane de lei și peste 3.700 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Această operațiune (fuziunea) ar servi mai bine scopurilor economice ale asociaților, conducând la o mai bună supraveghere și conducere a activității, atât din punct de vedere contabil, cât și al resurselor umane folosite, respectiv creșterea eficienței în alocarea resurselor și eliminarea suprapunerii de produse și de beneficiari. (...) Fuziunea se va realiza prin absorbția Accenture Industrial Software Solutions și Xoomworks Development RO de către Accenture Services. Ca urmare a fuziunii, societățile absorbite se vor dizolva fără lichidare și vor fi radiate de la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă tribunalele competente sediul fiecăreia dintre acestea", se arată în proiectul de fuziune.

Data bilanțului contabil de fuziune este 31 decembrie 2022.

Elon Musk o numește pe Linda Yaccarino la conducerea Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk o numește pe Linda Yaccarino la conducerea Twitter

În luna martie a acestui an, Accenture a anunțat că va concedia 19.000 de angajați în următoarele 18 luni, în cadrul măsurilor de reducere a costurilor. Mai multe detalii AICI.

La nivel mondial, Accenture este prezentă cu aproximativ 530.000 de angajați în peste 120 de țări. Compania, listată la bursa din New York, are sediul central în Dublin, Irlanda, și venituri anuale de peste 44 de miliarde de dolari, având clienți precum SAP, Microsoft, Oracle, Salesforce și Workday.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
accenture
xoomworks
fuziune