Apple se extinde pe piețele emergente, inaugurând primul său magazin online din Vietnam

Apple se extinde pe piețele emergente, inaugurând primul său magazin online din Vietnam
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2023

Apple a anunțat că va deschide săptămâna viitoare primul său magazin online în Vietnam, gigantul tehnologic american pariind pe piețele emergente pentru a stimula creșterea, în contextul încetinirii vânzărilor în China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deschiderea din 18 mai vine la câteva săptămâni după ce directorul general al Apple, Tim Cook, a inaugurat primele două magazine Apple în India, la New Delhi și Mumbai, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Grupul american Telenav se va retrage din România. Operațiunile - mutate în SUA și China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul american Telenav se va retrage din România. Operațiunile - mutate în SUA și China

Tim Cook pariază pe piețele emergente care oferă mai multe oportunități de creștere, cu populații mai tinere și relativ puține iPhone-uri.

Apple nu a precizat când intenționează să deschidă magazine fizice în Vietnam, stat cu o populație de 100 de milioane de persoane.

"Suntem mândri să ne extindem în Vietnam", a afirmat Deirdre O'Brien, vicepreședinte Apple pe segmentul de retail.

De obicei magazinele online preced deschiderea magazinelor fizice. Deja Apple vinde produse în Vietnam prin vânzători care au licență și are diverși furnizori care asamblează dispozitivele sale în țară pentru a fi exportate.

Apple, cea mai mare companie americană, în funcție de capitalizarea de piață, a lansat primul magazin online în India în 2020. Conform analiștilor, India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China.

AI-ul va compune mesaje și va genera imagini de fundal în Android CITEȘTE ȘI AI-ul va compune mesaje și va genera imagini de fundal în Android

Recent, Tim Cook a declarat că Apple se pregătește pentru vânzări record de telefoane iPhone în al doilea trimestru, grație în parte noilor utilizatori de pe piețe precum India, unde Cook a călătorit recent pentru a deschide primele magazine marca Apple.

"Suntem încântați de performanțele noastre pe piețele emergente. Am înregistrat valori record cu privire la baza de telefoane iPhone instalate pe fiecare segment geografic", a spus el, adăugând că problemele de pe lanțurile de aprovizionare au dispărut. "Nu am mai avut deloc probleme în aprovizionarea cu materiale în primul trimestru pentru toate produsele", a adăugat Cook.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vietnam