Twitter reintroduce regulile referitoare la dezinformarea electorală

Twitter reintroduce regulile referitoare la dezinformarea electorală
scris 12 aug 2022

Twitter va reactiva funcțiile de pe platforma sa de socializare necesare pentru a promova informații corecte despre alegerile intermediare din Statele Unite, programate să aibă loc în noiembrie, și va elimina postărilor false și înșelătoare, a spus compania într-o postare pe blog, transmite Reuters.

Experții în drepturile civile și dezinformarea online au acuzat rețelele sociale și platformele tehnologice că nu au făcut suficient pentru a preveni răspândirea dezinformării, inclusiv ideea că președintele Joe Biden nu a câștigat alegerile din 2020, scrie News.ro.

VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5 CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung a prezentat seria de smartwatch-uri Galaxy Watch 5

Twitter își va aplica politica de integritate civică, introdusă în 2018, la alegerile din 8 noiembrie, când sunt în joc toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților a SUA și aproximativ o treime din cele 100 de locuri din Senatul SUA.

Politica interzice utilizatorilor să posteze conținut înșelător menit să descurajeze oamenii de la vot și afirmații menite să submineze încrederea publicului în alegeri, inclusiv informații false despre rezultatul alegerilor.

Twitter l-a suspendat definitiv pe Donald Trump de pe platforma sa, anul trecut, invocând riscul unei ”instigări suplimentare la violență”, la câteva zile după ce susținătorii președintelui de atunci au luat cu asalt Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie 2021.

Compania cu sediul în San Francisco, care l-a dat în judecată pe miliardarul Elon Musk pentru a finaliza acordul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei, a declarat că a efectuat teste pentru a preveni recomandarea către utilizatori a unor tweet-uri înșelătoare prin notificări.

Testele au dus la reducerea vizualizărilor de informațiilor înșelătoare cu 1,6 milioane pe lună, a spus Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
reguli