Twitter s-a gândit să vândă nume de utilizatori pentru a genera noi venituri

Twitter s-a gândit să vândă nume de utilizatori pentru a genera noi venituri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2023

Twitter s-a gândit să vândă nume de utilizatori pentru a genera noi venituri, proprietarul companiei, Elon Musk, încercând să resusciteze afacerile acesteia, au spus două persoane care au cunoștințe despre acest plan, potrivit publicației New York Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Angajații Twitter au purtat conversații despre vânzarea unor nume de utilizatori ai platformei de socializare, cel puțin din decembrie, au spus persoanele, scrie News.ro.

FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0 CITEȘTE ȘI FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

Inginerii au discutat despre desfășurarea unor licitații online, în care oamenii pot licita pentru numele de utilizator, care sunt cuvintele, numerele sau șirul de caractere care urmează semnul @, prin care conturile sunt identificate pe platformă.

Numele de utilizator al domnului Musk, de exemplu, este @elonmusk.

Nu este clar dacă proiectul va merge mai departe și dacă planul afectează toate numele de utilizatori sau doar un subset, au spus sursele.

Dar Musk a spus luna trecută că vrea să înceapă să elimine conturile inactive de pe Twitter și să elibereze 1,5 miliarde de nume de utilizatori.

Numai anumite nume de utilizator, cum ar fi cele ale unor persoane cunoscute, mărci și nume populare, pot avea valoare.

Compania de social media a fost în frământări de când Musk a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari, în octombrie.

Având în vedere prețul ridicat al tranzacției, miliardarul este sub presiune pentru a face achiziția un succes.

De atunci, Musk a redus cheltuielile la Twitter, ordonând concedieri, reducând alte costuri și oprind plățile furnizorilor. În același timp, el a încercat să găsească noi căi de a câștiga bani, deoarece Twitter se confruntă cu o scădere bruscă a veniturilor din publicitate.

Musk a venit cu un plan de abonament, astfel încât utilizatorii să plătească pentru insignele de verificare, iar compania a depus documente la Departamentul de Trezorerie pentru a procesa plățile.

Musk a spus că are viziuni de a crea ”o aplicație bună la toate”, similară cu WeChat din China, pe care mai mult de un miliard de oameni o folosesc pentru a găsi știri, a intra în legătură cu prietenii, a face plăți și a comanda mâncare.

Numele unice de utilizator pot fi profitabile. Ele sunt adesea revendicate de utilizatorii timpurii ai platformelor de social media și unii oameni și mărci sunt dispuși să plătească mii de dolari pentru ele.

Au apărut piețe negre, de unde oamenii pot cumpăra ”ganster original” sau O.G., nume de utilizator care sunt dorite deoarece prezintă un cuvânt scurt sau un număr și este posibil să fi fost abandonate de proprietarii lor.

Twitter și Musk nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Regulile Twitter interzic cumpărarea și vânzarea de nume de utilizatori.

Acest comerț a atras anterior hackeri. În 2020, un tânăr de 17 ani din Florida a fost arestat după ce a spart Twitter pentru a obține nume de utilizatori pe care să le vândă, compromițând conturile lui Musk și ale celebrităților.

Telegram, o platformă populară de mesagerie, a spus că va permite oamenilor să-și scoată la licitație numele de utilizator, în octombrie.

La patru zile după achiziționarea companiei în octombrie, Musk a scris pe Twitter că va căuta ”cu siguranță” să curățeze conturile care au fost inactive timp de un an, dintre care unele au nume de utilizatori râvnite.

În decembrie, el a spus că Twitter va elibera numele conturilor care erau ” conturi fără tweet-uri și fără autentificare de ani de zile”.

Planul său a provocats îngrijorări în rândul unora care se temeau că Twitter va șterge conturile persoanelor care au murit și ale căror pagini de Twitter au fost folosite pentru amintirea acestora.

În iulie – ultima dată când compania a raportat cifre financiare – Twitter avea aproape 238 de milioane de utilizatori activi zilnic care au văzut reclame.

LISTA spitalelor care vor primi finanțare prin PNRR CITEȘTE ȘI LISTA spitalelor care vor primi finanțare prin PNRR

De asemenea, Twitter continuă să concedieze angajați. Musk a redus forța de muncă a companiei cu aproximativ 75%, față de cei 7.500 de angajați pe care îi avea în momentul în care a preluat conducerea.

Săptămâna trecută, noi disponibilizări au afectat zeci de lucrători, inclusiv ingineri din publicitate și angajați care lucrează la departamentul de încredere și siguranță, au spus trei persoane care cunosc aceste reduceri.

The Information a scris anterior despre disponibilizări.

Săptămâna aceasta, Musk, care conduce și producătorul de automobile electrice Tesla, a trimis un e-mail angajaților tesla, spunând că este disponibil pentru întâlniri, după ce am terminat ”cea mai mare parte a muncii mele  la Twitter”.

El le-a reamintit că trebuie să aprobe toate modificările de proiectare și inginerie ale produsului, ”oricât de mici”, potrivit unei copii a notei, care a fost văzută de The New York Times.

”Vom agoniza până când vom ajunge cât mai aproape posibil de produsul perfect”, a scris Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
venituri