Twitter - ultimatum în Australia, înainte de amenzi

 Twitter - ultimatum în Australia, înainte de amenzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Rețeaua socială Twitter are la dispoziție 28 de zile pentru a demonstra că acționează împotriva discursurilor de ură online, a anunțat joi o reprezentantă a guvernului Australiei; după acest termen vor urma amenzi de aproape o jumătate de milion de dolari pentru fiecare zi de întârziere, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Julie Inman Grant, comisar pentru securitatea online (eSafety), a arătat că o treime din reclamațiile pentru discursuri de ură pe internet înregistrate în Australia se referă la conținut difuzat pe Twitter, iar autoritățile australiene nu sunt singurele îngrijorate de nivelurile tot mai ridicate de toxicitate și ură din această rețea, scrie Agerpres.

Spotify s-a decis: Va introduce sunetul lossless, dar va cere bani în plus CITEȘTE ȘI Spotify s-a decis: Va introduce sunetul lossless, dar va cere bani în plus

"Twitter nu pare să fie la înălțime în ce privește combaterea urii", a apreciat Grant, care în trecut a fost angajată a companiei respective.

Ea a precizat că după data-limită rețeaua va fi amendată zilnic cu 475.000 de dolari.

Miliardarul Elon Musk, proprietarul Twitter din octombrie anul trecut, este considerat de multe ori răspunzător de creșterea conținutului de ură din mesajele utilizatorilor rețelei, remarcă AFP. El a concediat mulți angajați, inclusiv moderatori, și a permis revenirea unor utilizatori care fuseseră blocați tocmai pentru promovarea urii și pentru dezinformare.

Grant i-a scris lui Misk din noiembrie 2022, avertizându-l că reducerea drastică a personalului va împiedica Twitter să se conformeze legislației australiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
australia