UE a stabilit data limită pentru trecerea la USB-C

UE a stabilit data limită pentru trecerea la USB-C
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2022

După ce a adoptat hotărârea care impune USB-C drept standard unic de alimentare pentru un mare număr de dispozitive electronice, Uniunea Europeană a stabilit acum și ultima zi pentru adoptarea tehnologiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii care nu vând gadgeturi cu USB-C în Europa, precum Apple, au ca dată limită 28 decembrie 2024 pentru a adopta acest standard, a decis Uniunea Europeană.

Noua hotărâre a fost publicată în Jurnalul Oficial și va intra în vigoare peste 20 de zile, iar statele membre au cel mult 24 de luni pentru a transpune prevederile în legislația națională.

Apple va cumpăra semiconductori fabricați în SUA CITEȘTE ȘI Apple va cumpăra semiconductori fabricați în SUA

Alături de telefoane, sunt vizate de noua lege, printre altele, tablete, aparate foto, căști și console portabile de jocuri. Laptopurile sunt păsuite până în aprilie 20226.

Principalul vizat este Apple, care folosește propria tehnologie de alimentare, deși este inferioară ca performanță față de USB-C. Apple s-a încăpățânat să facă notă discordantă pentru a-și proteja propriul ecosistem și a păstra un control mai strâns asupra accesoriilor vândute.

Este posibil că primul iPhone cu USB-C să fie lansat în 2023. Unii analiști cred că versiunile Pro ale seriei iPhone 15 vor avea USB-C, urmând că de anul viitor tehnologia să se găsească pe toate modelele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
usb-c
apple
iphone