UE acuză Apple că distorsionează concurența pe piața streamingului muzical, dând dreptate Spotify

UE acuză Apple că distorsionează concurența pe piața streamingului muzical, dând dreptate Spotify
scris 1 mai 2021

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au acuzat Apple că distorsionează piața streamingului muzica, dând dreptate Spotify într-un caz care ar putea conduce la aplicarea unei amenzi semnificative și la schimbări în practicile de afaceri ale producătorului de iPhone-uri, transmite Reuters.

Aceste concluzii preliminare marchează prima oară când Bruxelles-ul aduce acuzații antitrust împotriva Apple, chiar dacă cele două părți au mai avut conflicte în trecut, cel mai notabil o dispută legată de taxe care implică Irlanda, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Apple, Spotify și alte părți vor avea posibilitatea să răspundă.

Dacă acest caz va continua, UE ar putea cere concesii și ar putea impune o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală a Apple, până la 27 de miliarde de dolari, deși rareori impune amenda maximă.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Compania suedeză Spotify a reclamat Apple la Comisia Europeană în urmă cu doi ani, acuzând gigantul american de tehnologie că restricționează în mod incorect accesul companiilor concurente la serviciul Apple Music, pe iPhone-uri.

Potrivit Comisiei Europene, problema se referă la regulile restrictive ale Apple pentru App Store, care obligă dezvoltatorii să folosească sistemul de plăți al aplicașiei, împiedicându-i să informeze utilizatorii de alte opțiuni de achiziție.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
streaming muzical
spotify