Telegram va realiza conferințe video criptate

Telegram va realiza conferințe video criptate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 apr 2021

De luna viitoare, Telegram va putea fi folosit pentru conferințe video, care vor fi criptate cu un protocol dezvoltat intern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Telegram, Pavel Durov, a anunțat pe propriul canal de Telegram că aplicația de comunicare va oferi, începând cu luna mai, o funcție de comunicare video pentru grupuri de utilizatori.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Nu se știe deocamdată ce limită de participare va exista pentru conferințele video realizate cu Telegram sau ce fel de criptare va fi folosită - nu este clar dacă este vorba de criptare end-to-end sau o formă incompletă.

Cert este că Telegram nu va folosi tehnologia de criptare dezvoltată de Signal, ca alte produse, inclusiv Whatsapp, ci se va baza pe o soluție proprie, despre care nu este clar deocamdată cât de sigură este.

Pe de altă parte, spre deosebire de WhatsApp, de exemplu, la conferințele video se va putea participa și folosind aplicația web, nu doar cea de desktop sau smartphone. Iar asta reprezintă un atu important, încât utilizatorul poate intra într-o conferință de pe orice PC, din browser, fără să trebuiască să instaleze aplicația.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Telegram și-a actualizat recent aplicația web, aducând-o la un nivel de funcționalitate apropiat celei de PC sau smartphone, în care sunt disponibile majoritatea facilităților, iar interfața este mult superioară celei oferite de WhatsApp.

Anul trecut, cu destul de mare întârziere, Telegram a lansat funcția de comunicare video individuală, care este criptată end-to-end.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
video
criptare