Un al doilea whistleblower acuză Facebook: A ignorat dezinformările pentru profit!

Un al doilea whistleblower acuză Facebook: A ignorat dezinformările pentru profit!
scris 23 oct 2021

Încă un fost angajat Facebook iese public și își acuză fostul angajator, la peste cinci ani distanță, că a ignorat dezinformările pentru a avea profit.

Un fost membru al ceea ce în cadrul companiei se numea Echipa de Integritate, a ieșit public și a acuzat Facebook că a ignorat informațiile false răspândite în cadrul propriei platforme sociale, pentru a face profit.

Acesta spune că cei din departamentul de comunicare au ignorat informațiile despre interferența Rusiei în alegerile din 2016.

Facebook va plăti pentru știri în Franța CITEȘTE ȘI Facebook va plăti pentru știri în Franța

Vicepreședintele companiei, Tucker Bounds, ar fi spus, când a aflat de campania de manipulare a Rusiei, că legiuitorii se vor supăra puțin și le va trece, dar în acel timp Facebook va face o grămadă de bani.

În principiu, al doilea whistleblower spune același lucru care l-a spus și primul, anume că Facebook a ignorat pericolele pentru a favoriza profiturile.

De cealaltă parte, Facebook acuză Washington Post, care a publicat prima informația, că susține informații neconfirmate, plecate de la o premisă falsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
whistleblower
facebook