Un avion a fost evacuat după ce un telefon Samsung a pocnit și a scos fum înainte de decolare

Un avion a fost evacuat după ce un telefon Samsung a pocnit și a scos fum înainte de decolare
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2016

Un avion aparținând companiei americane Southwest Airlines a fost evacuat chiar înainte de decolare, după ce un telefon mobil marca Samsung Note 7 s-a supraîncins, a pocnit și a început să scoată fum, la bordul aeronavei, potrivit presei americane, scrie DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele aproximativ 75 de persoane care se aflau la bordul avionului, la Louisville, în statul Kentucky, au fost evacuate, a anunțat un purtător de cuvânt al aeroportului citat de USA Today.

Samsung a rechemat luna trecută telefoanele Galaxy Note 7 din întreaga lume, din cauza riscului de a lua foc, arată news.ro.

Vânzările au fost reluate în Coreea de Sud sâmbătă, după ce telefoanele au fost echipate cu noi baterii, iar în Europa vânzările urmează să fie reluate pe 28 octombrie.

Posesorii de telefoane Samsung Galaxy Note 7, avertizați să nu mai folosească dispozitivele CITEȘTE ȘI Posesorii de telefoane Samsung Galaxy Note 7, avertizați să nu mai folosească dispozitivele

Samsung a recunoscut luna trecută că telefonul, lansat pe 19 august și vândut în mai multe țări, poate lua foc în timp ce este pus la încărcat.

Mai multe companii aeriene le-au interzis ulterior pasagerilor să aducă la bord aceste telefoane.

Incidentul de miercuri a avut loc după ce un Samsung Galaxy Note 7 a fost oprit, scrie presa.

Telefonul s-a încins în timp ce însoțitorii de bord prezentau instrucțiuni de securitate, a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului Pompierilor din Louisville .

O femeie a spus că este vorba despre telefonul soțului ei, potrivit Louisville Courier-Journal.

Google a prezentat noile telefoane sub marca Pixel, cu \ CITEȘTE ȘI Google a prezentat noile telefoane sub marca Pixel, cu "cea mai performantă" cameră a momentului, și setul VR Daydream View

"El a spus că tocmai îl oprise, după care (telefonul) a pocnit și a început să scoată fum", a declarat Sarah Green pentru ziar. "L-a scos din buzunar și l-a aruncat jos", a adăugat ea.

Green a spus că telefonul soțului ei a fost înlocuit, după ce Samsung a rechemat telefoanele cu probleme.

Samsung a precizat pentru DPA, într-un e-mail, că până când nu recuperează telefonul respectiv nu poate confirma că în incident a fost implicat un Note 7 nou.

"Cooperăm cu autoritățile și Southwest pentru a recupera dispozitivul și a confirma cauza", se arată în e-mail.

"După ce primim dispozitivul vom avea mai multe informații", adaugă Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
avion
fum