Un hacker a spart rețeaua Uber

Un hacker a spart rețeaua Uber
scris 16 sep 2022

Uber a anunțat că investighează un atac cibernetic, după ce un hacker a trimis experților în securitate dovezi ale atacului.

Un hacker a trimis mai multor experți în securitate imagini prin care dovedește că a avut acces la rețeaua Uber. Aceștia au primit imagini care arată structura cloud și parte a codului folosit de companie.

Unul din experții care a corespondat cu hackerul spune că dovezile primite arată nu doar că acesta a reușit să pătrundă în rețeaua Uber, ci că a avut acces complet și nerestricționat, ceea ce înseamnă că infrastructura companiei a fost complet compromisă.

Samsung a devenit al doilea jucător al pieței de smartwatch-uri CITEȘTE ȘI Samsung a devenit al doilea jucător al pieței de smartwatch-uri

Uber spune că oprit conexiunea la internet a mai multor sisteme pentru a investiga incidentul și a vedea care este amploare atacului.

Printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajați folosind Slack. Se pare că atacul a fost posibil după ce atacatorul a obținut acces la contul de Slack al unuia dintre angajați.

Hackerul a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajații companiei, spunând că a atacat rețeaua și oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date.

În comunicarea cu experții în securitate, hackerul a spus că are 18 ani și a atacat rețeaua Uber pentru că securitatea acesteia este slabă. El mai spune că are acces la cod sursă, e-mail-uri și diverse alte sisteme.

Ultimul atac notabil asupra Uber a avut loc în 2016, când hackerii au obținut datele a 57 de milioane de clienți și șoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate
hackeri
uber